Pejl.

Igår satt ja i två timmar och skypa med irma. De är så galet roligt när vi väl har tid att göra de även om vi ska träffas imorgon så vet vi att vi har för mycket att prata om för endast tre dagar.
Igår pratade vi om kvotering, kanske inte så jättekul, men vi hade en sjukt bra diskussion. Jag själv är väldigt klyvd i frågan då jag anser att kvinnor inte ska behöva tänka en tanke åt om hon fick jobbet pågrund av sin kompetens eller för att de var tvungna att välja henne. Men samtidigt så ser man hur de flesta styrelser ser ut, endast män, och då inser man att män väljer män. Och då kanske det enda sättet att bryta den fula trenden att använda sig utav kvotering. HÄR kan du läsa en bra artikel om kvotering av Elisabet Höglund, om hur hon reagera på Jens Spendrums utalande om att kvinnor saknar kompetens. 
 
Efter de ena och andra kom vi in på vad vi skulle rösta på i valet och kom och tänka på sånt där test man fick göra i gymnasiet för att se vilket parti man höll med. Vi började googla och hittade DETTA TESTET på prejl svt. Så vi gick igenom alla frågor tillsammans, diskuterade. De bästa var att det kom upp ett flertal frågor man inte visste hur man skulle ställa till, då fanns de både för & emot argument plus bakgrundsfakta om ämnet. Så himla smidigt sätt att få veta lite mer på ett kul sätt.
Även om resultatet inte är de bästa så tycker jag alla ska göra testet, bara för att lära sig mer om de olika valfrågorna och utan att veta vilket parti som säger vad (även om man kan lista ut de) få ta ställning själv.