It´s a girl.

Jag har precis sett klart dokumentären "It´s a girl" på netflix. En mycket gripande dokumentär om hur man ser på att föda flickor i indien & kina. Man har ju alltid vetat att just deras kultur inte är accepterande av flickor och att få en pojke är en prestige. Men jag har aldrig mer reflekterat över problemet. Denna filmen öppnade min ögon för hur diskriminerade kvinnor är i asien, dom har inte något människo värde i deras kultur. Familjer betalar män för att gifta sig med sin dotter och om denne man inte är nöjd med gåvorna, blir kvinnan misshandlad och dödad. Männen har makten över deras liv och deras kropp blir bara ett medel att föda mer söner. I kina är det 37miljoner mer män än kvinnor pågrund av att föräldrar dödar sina döttrar vid födeln, för att de hellre vill ha en pojke. Dom har inte råd med en flicka och därför blir hon bara en börda. Därför har det uppstått barn-trafficing i kina där föräldrar kidnappar döttrar för att försäkra sin sons framtida fru.
Detta är bara en del av vad filmen tar upp och jag rekomenderar er att se filmen. Att ett samhälle uppbyggt på att kvinnor kan köpas, säljas och behandlas hur som hellst bidrar till deras icke-värde. I kina är det 500 kvinnor om dagen som begår självmord.
Ett citat som passar väldigt bra in på denna situationen är från Alice Walker
 
"The most common way people give up their power is by thinking they don´t have any". 
 
Här under har ni trailern för "It´s a girl", filmen finns på netflix men även att köpa HÄR på iTunes store för 99kr.
Den finns även att streama gratis på DENNA sida. Där får du trycka på "watch as free user" två gånger innan filmen startar! SE filmen och reflektera över hur detta människovärde uppstått! 
 
 
#gendercide - #itsagirlmovie