90-talister.

För några dagar sedan läste jag Jenny Strömstedts krönika på expressen (läs den här). Hon skriver om hur 90-talisterna är en generation som glider fram och har syndromet "känna efter". Hon är fruktansvärt orättvis i de hon skriver då hon generaliserar en hel generation. I alla generationer finns de räkmack-glidarna, men det betyder inte att alla är de. Det är ju inte så att bara för det finns hipsters idag så är alla detta. Samma sak som med hippie-tiden, alla var inte med i den svängen heller.
Hon måste ha en umgängeskrets som lider av detta "känna efter" syndrom eftersom hon refererar till två vänner hon mött och grundar sitt påstående på detta och arbetslösheten. Det handlar inte om generationen, det handlar om den enskilda individen. Titta bara på universiteten idag, det är flera tusen som söker in varje höst/vår ,många av dom som pluggar idag är 90-talister, och att plugga kallar inte jag lathet eller glidare, att ta steget att plugga är att visa att man kommer arbeta sig fram till de mål man har i livet.  
Jag fick även läsa en superbra mot-artikel (läs den här & den här också) där debattören Emilia Åsberg beskriver att det handlar inte om att vi är lata utan att vi är trötta, jag håller med emilia. 
Jennys artikeln bevisar bara de vissa i de äldre generationerna hela tiden ältar. De vi fått höra genom hela vår uppväxt. Att det var bättre förr, att ungdomarna bara blir värre och värre ju tiden går.
Det är för mig ingen generations fråga, det är en inställnings fråga. 
2
Sara

Håller helt med! Bra skrivet Olivia :)

By Jennys: Livsstil- och träningsblogg

Jag håller faktiskt med Jenny Strömstedt i det hon skriver. Såklart kan man inte dra alla över en kam, men den "nya generationen" är faktiskt generellt mer lata och "glider genom livet" på ett helt annat sätt (poängterar: inte alla, men många). Jag är bara 25, men har ändå märkt stor skillnad på de i min ålder och 90-talisterna. Sorry, men det är min åsikt!