Uefa, hur tänkte ni nu?

Sitter och kollar med sambon på fotbollen. Vet knappt vilka de är som spelar men sitter med som sällskap. Sen ser jag på reklambannern vid planen att de står "no to racism". Guu va bra tänker ja, att detta budskap kommer fram även i situationer som denna. Matchen fortsätter och i halvlek visas sedan reklamfilmen till bannern jag sett rulla vid planen. Jag ser hur stjärnor som messi och ronaldo säger på sitt språk "nej till racism" och tänker va bra det är att även de ställer upp för något som betyder något utöver reklam som pepsi och adidas. Men sen när reklamfilmen är klar slår det mig att det endast tre kvinnor med. Jag kastar mig in på youtube för att räkna hur många kvinnor det är och även om det nästan är omöjligt att se så räknar jag de till tre kvinnor respektive (de jag räknade till) 17 män. Oavsett hur många män det är så är dom överrepresenterade i denna video. Jag och sambon började diskutera detta och han argumentera att fotbollens tittare består mest av män och därför riktar sig reklamen till målgruppen och att damfotbollen inte alls är lika stor, det finns inga kända kvinnliga fotbollspelare. 
Förutom detta argument så  jag funderar hur uefa tänkte, det finns massa kända damspelare, Marta Vieira, Hope Solo, Mia Hamm är bara några jag känner till. Hur tänkte dom när de ska göra en reklam om att alla är lika värda men inte visar att just ALLA är lika värda. Tolka mig inte fel nu, jag tycker det är superbra att sånhär reklam kommer fram men när man nu ändå ska prata om ett sånt viktigt ämne som lika värde så får man inte glömma något som inte alltid varit självklart inom fotboll. Att kvinnor också är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter inom fotbollen som män!
Genom att bara representera kvinnorna med tre stycken på sjutton så visar man helt klart att kvinnan inte är lika viktig i denna sport, dom hamnar i skymundan. För att denna reklm ska vara klockren och visa de budskap som de vill nå fram  med så måste alla aspekter in. Alla måste vara representerade och alla ska delta på samma villkor. Jag tycker det är synd att en så bra plattform för att sprida ett budskap glömmer av 50% av befolkningen, att man inte visar att det handlar om oss alla. Rasism berör alla.  
 
 
#uefa