Första.

Dags för första löprundan på mjuukt underlag och tejp på benen. Väldigt skeptisk till om detta kommer funka. De är liksom bara lite tejp som sitter där? Har ni några erfarenheter av tejpning? Funkar de? 
Kommer istället för att springa en runda gå en powerwalk till en gräsvall för att där springa fram och tillbaka. Kanske inte den roligaste träningsrundan, men bor man inte vid en skog så får man ta de som finns! Jag tänker göra allt för att de ska gå snabbare med benen nu. 
Hitta förresten en sjukt bra sida om benhinneinflamation. Känns konstigt men jag litar mer på den killen än han ja träffa på vårdcentralen idag?
 
1
Alexandra

Funkade tejpen? Och vad är det för hemsida du har hittat? Jag har själv haft problem med benhinneinflammation ett bra tag, och trots stretchningar och övningar förflyttas bara smärtan...sjukt segt. Så mycket tacksam för tips!

Svar: Usch va tråkigt! de känns som att det är väldigt många som just får detta problem. Ja vet inte om jag vågar säga att de är just tejpen funkar, men jag tycker att det gör mindre ont i benen nu. Jag lovar att uppdatera om några veckor om jag tycker att tejpen hjälpt! Jag var inne på en blogg (http://www.danielposch.n.nu/benhinneinflammation-shin-splints-posterior) där han beskrev vad benhinneinflammation är och olika sätt att åtgärda. Känns som att man måste veta vad skadan är för att kunna förhindra den :). Men min sjukgymnast sa att det handlar ofta om underlaget man tränar på, man ska aldrig springa på tårna (som vissa föreslår på google) utan rulla på hela foten. Sen sa han även att det viktigaste är att lyfta på tårna så man får rörelse i hela benet. De enda tipset jag kan ge som jag tycker verkligen hjälp är kompressions strumpor och vadkompression, de har varit min räddning! Hoppas detta hjälpte lite och att du snart blir bättre i ditt ben! :)
Olivia