Svar på mail.

Angående nordic chiose testet jag skrev om för tre dagar sedan så mailade jag företaget då jag inte tycker sånt här ska förekomma på stora företag. Att skicka ut dessa signaler till kunder gör att de blir en aktör som tycker att könsrollerna är "okej". En aktör som har mycket inflytande på både kunder och andra företag. Jag har idag fått svar från dem och är nöjd med hur jag blev bemött i denna fråga. BRA nordic choise för att ni rättar till problemet och att ni faktist inte vill associeras med denna typ av könsroller. 
Här nedan är svaret från kommunikationsansvarig. 
 
 

Könsrollerna, en helt vanligt torsdag.

Det är en helt vanlig torsdags kväll. En såndär kväll då man precis insett att de är fredag i morgon och man blir lite extra glad över de. Jag gör iordning mig och släcker ner. Sen kommer min dagliga rutin att checka mail, instagram, kvällstidningar osv. När jag öppnar min mail så har jag fått ett mail från hotellkedjan nordic choise. Jag har sedan jag jobba i norge i två veckor fått veckomail från dem eftersom jag blev medlem. De är sällan jag läser dom där mailen, de få gångerna ja gör de är när jag vet att jag inom snar framtid ska boka ett hotellrum och letar bra erbjudanden. Men idag tog jag mig tid att titta igenom mailet noggrant. I mailet finns erbjudanden om tallin och en golfresa. Inget som intresserar mig och ja scrollar vidare ner. Där finns en undersökning eller som de kallar de "test" för att se vilken hotellkedja av deras som passar dig bäst och om man gör de så får man 500bonuspoäng.
 
De kan väll inte skada tänker ja med lite gratis poäng och börjar med testet. Frågor lyder som "gillar du lyx eller hemmakänsla med bra service, eller kanske ett sparesort?" Jag trycker mig igenom frågorna för att bara komma till den där snabba bonusen men så ser jag en fråga, "hur skulle din statusuppdatering lyda från ett hotell?" Jag reagerar några sekunder över hur sociala medier influerat alla sorters företag och börjar läsa vad nordic choise tror att deras kunder skulle uppdatera. Den första hoppar jag över, ser redan på sista ordet hur konstigt formulerat den är. Läser sedan nummer två, tre, fyra.. MEN. Va, va va stod de på nummer tre? Stod de verkligen? Ja läser frågan igen och inser ännu en gång hur sjuka och djupt borrade våra könsroller är. Hur svåra de är att rubba i alla olika delar av samhället och hur OMEDVETNA alla är om dessa strukturer. På svar nummer tre står de nämligen "Lika hemtrevligt som hemma, bara mer välstädat. Hoppas inte frugan läser detta". Hoppas inte frugan läser detta?! säger inte detta allt? Vem de är som får göra de obetalda sysslorna hemma och vem de är som är ute, reser och gör karriär? Vem nordic choises främsta kund är framkommer ju också väldigt tydligt på detta svar. Men de som gör mig så irriterad är att ett så stort företag skriver en sådan här fråga, att ett så här stort företag inte tagit ställning och insett hur de ser ut i vårt samhälle idag och vill förändra detta. Att dom inte vill vända på de och istället skriva "..Hoppas inte mannen läser detta" för då skulle folk skratta åt de och undra om det var felformulerat "haha, ska de inte stå frugan där va?".
För de är såhär vårt samhälle ser ut idag, detta speglar vad som försegår och detta speglar verkligen hur våra könsroller ser ut. För även om alla tror sverige är de mest jämställda landet, har vi så otroligt långt kvar att gå. Att säga att feminismen gått för långt är som att säga att våra könsroller är medfödda. Att kvinnor har i generna att diska, tvätta, städa och tjata om hjälp i hemmet. De är som att säga att det är medfött hos män att vara aggressiva och macho. NEJ, de är något samhället prackar på oss redan vid födseln när barnmorskan säger om det är en kille eller tjej, ska hen ha ett rosa eller blått täcke.
 
Vi måste förstå att vi har långt kvar till ett jämställt sverige då det fortfarande finns de som inte förstått vad jämställdhet innebär. De funkar inte att en tar hand om hemmet medan den andra gör karriär, de funkar inte att pappan är frånvarande under ett barns uppväxt, det funkar inte att sverige idag tror att feminismen gått för långt. För just nu, just nu känns de som vi fortfarande är kvar på ruta ett.


De obekväma.

Har precis sett klart avsnittet från de obekväma med Underbara Clara. Ett så sjukt välproducerat program enligt mig och det är en fröjd att titta på miljöerna osv. Innehåller är också helt underbart och även om jag kanske inte håller med i allt som sägs så förstår jag ändå tanken. De pratar om konsumtionssamhället och att allt vi människor strävar efter idag är pengar och för att få pengar så måste vi arbeta mycket. Tycker de är så himla bra att dessa serier kommer nu inför valet för att man ska veta vart man står i olika frågor. Självklart behöver man inte hålla med, men då vet man ju vilken ståndpunkt man har! Tycker alla ska kika på programmet som är en halvtimme långt. Klicka HÄR eller på bilden så kan ni se programmet.
                   
 
1